Vi bjuder på en spännande föreläsning av Charlotta Melander om hur viktig platsen blivit för den ekonomiska utvecklingen. Vad är det som faktiskt får människor att flytta eller stanna på vissa platser i dagens förändrade samhälle?

Höstmötet inleds med minimässa med mingel och nätverkande då lokala företag ställer ut. Det är även ett tillfälle för frågor till och dialog med Mullsjö Kommun. Därefter följer relevant näringslivsinformation, utvecklingsfrågor för kommunen, aktuellt om nya vägen och finansieringsguide för företag. Vi avslutar kvällen med Charlotta Melanders spännande föreläsning som kommer att ge oss många tankar på vägen till att utveckla våra företag och vår kommun i positiv riktning.

 

Tid

Onsdag 21 okt kl. 17:30-21:00

 

Plats

Hotell Mullsjö

 

Anmälan

Du som önskar ställa ut på minimässan anmäl till Sara via e-post senast 13 okt. Ange hur stor plats du behöver i anmälan, samt om du önskar bord eller inte.

Du som önskar delta på höstmötet anmäl till Sara via e-post senast 16 okt.

 

 

Ur innehållet

 

Kl. 17:30-18:30 Minimässa med mingel och nätverkande med företagare och Mullsjö kommun. Lokala företag ställer ut och vi bjuder på mat. Minimässan är en naturlig mötesplats där du får chans att lära känna övriga företagare i Mullsjöregionen och initiera nya samarbeten. Samtidigt får du även chansen att själv ställa ut och presentera ditt företag.

 

Kl. 18:30-21 Presentationer och föreläsningar enligt följande:

Relevant information och aktuellt för det lokala näringslivet, med Mullsjö Utveckling och Föreningen Företagarna.

Vad är status med bygget av nya vägen? Uppdatering om hur arbetet skrider framåt.

Aktuella utvecklingsfrågor för Mullsjö Kommun. 

Hitta finansieringen till företagets tillväxtsatsning – Hur tänker finansiärerna och vad letar de efter? Med Martin Harbäck, Finansieringsguide Jönköpings Län.

martin_harback_bild

Martin Harbäck, Finansieringsguide Jönköpings Län

 

 

 

 

 

 

 

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping, håller en föreläsning om hur viktig platsen blivit för den ekonomiska utvecklingen. Charlotta kommer bland annat att prata om huruvida det verkligen är arbetsmarknaden som lockar människor eller om det egentligen inte är så att det är jobben som dras till människorna. Du kan vänta dig en spännande föreläsning om omvända samband och lära mer om vad det faktiskt är som får människor att flytta eller stanna på vissa platser i dagens samhälle. Charlotta är en uppskattad och inspirerande föreläsare som har förmågan att verkligen väcka åhörarnas intresse och engagemang. Äntligen har turen kommit till oss att ta del av hennes erfarenheter.

charlotta_press_foto_A_Hallams

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping